donderdag 29 november 2012

Even met andere dingen bezig geweest...

De kerstshow bij 't Haldert was een groot succes. Het zag er prachtig uit en het werd druk bezocht. Zo druk dat op zondag iemand bij de deur moest staan om mensen tegen te houden en in groepjes binnen te laten!
Ik heb foto's gemaakt, maar nog geen tijd gehad deze op mijn pc te zetten, dat houden jullie nog te goed.

Helaas was zaterdagavond niet zo geslaagd. Door onoplettendheid om een balletje hebben de honden weer met elkaar gevochten. Zo erg dat ik met Boelie nog naar de dierenarts ben moeten gaan. Ze leek in eerste instantie alleen een wond(je) op haar hoofd te hebben dat vrij ver open stond. Echter bij de dierenarts bleek de schade nog erger. Er bleek een hele kies met een stukje kaak los te hangen :(
De dierenarts heeft dit verwijderd en met een boel pijnstillers en Antibiotica mochten we weer naar huis.

Inmiddels gaat het ietsje beter met mijn kleine meisje. Ze kan alweer wat beter eten en lijkt wat minder pijn te hebben. Maandag zijn we op controle geweest en vrijdag gaan we weer. Duimen dat het snel beter gaat dus!

Door de schrik, stress en zorgen is er van knutselen natuurlijk weinig gekomen. Inmiddels heb ik wel nog wat nieuwe (tweedehands) Magnolia stempels binnen gekregen. Ik ben gisteren weer begonnen met inkleuren, maar heb nog geen foto's gemaakt, dat houden jullie dus nog even tegoed.

Hopelijk tot snel!

zaterdag 24 november 2012

Hoera, ze zijn er!!!

Gistermorgen hield ik nauwlettend de deur in de gaten, want ik had bericht dat mijn Spectrum Noir Markers eraan kwamen! Maar er moest ook gestofzuigd worden. Toen ik met de stofzuiger de trap af kwam, zag ik een kaartje in de bus van post.nl en ook zag ik nog het witte busje van de pakket bezorger voor de deur staan. In paniek rende ik naar buiten, want het zou niet mogen gebeuren dat ik mijn markers niet kreeg. De pakket bezorger schrok en deelde toen lachend mee dat hij het pakketje al bij de buurvrouw had afgegeven. Snel naar de buurvrouw en ja hoor daar was mijn pakketje. Gelijk me maar verontschuldigd voor het ongemak en gezegd dat ik de bel niet heb gehoord door het stofzuigen.

Mijn pakket was keurig netjes verpakt door 123scrapping. Alles zat er netjes in en er was ook nog een leuk stempeltje bij als bedankje voor mijn bestelling. Wat een uitstekende service!

En ja, natuurlijk ben ik gelijk aan de slag gegaan met inkleuren. Helaas heb ik pas 1 Magnolia stempel (die was gratis bij het nieuwe Magazine), dus die twee keer afgedrukt en begonnen.
Wat is het heerlijk om Tilda in te kleuren! Echt, ik vergat de wereld even om mij heen en heb er echt van genoten. Het viel ook niet tegen om de eerste keer te werken met de markers. Ja tuurlijk is het even wennen en kijken hoe de kleuren zich laten mengen en welke kleur het best past, maar het was echt een geweldig avontuur!

En nu dan natuurlijk de resultaten.... ik heb er nog niets mee gemaakt, maar dat komt uiteraard nog.
Hier mijn eerste ingekleurde Magnolia afdrukken:


Niet slecht voor een eerste keer, vind ik zelf. Over het groen ben ik nog niet zo tevreden, maar ik heb nog niet veel groene kleuren (die komen er uiteraard nog aan), ook rood heb ik maar in 1 tint, dus dat was even behelpen, maar voor een eerste keer ben ik tevreden.
En zeg nou zelf... Tilda is gewoon echt schattig!

Wordt weer vervolgd...

donderdag 22 november 2012

In spanning wachten...

Goede avond beste lezers,

Al een hele tijd ben ik verliefd op al die prachtig ingekleurde stempel afdrukken van onder andere Magnolia. Een tijd geleden kocht ik daarom (in de aanbieding) een set Colorsoft potloden, maar echt enthousiast over het resultaat was ik niet. Met potloden krijg je nou eenmaal niet dat prachtige effect dat je krijgt met markers. Maar hoe lang en goed ik ook zocht, ik vond geen goedkope markers.
En Copic... tsja dat kon ik gewoonweg niet betalen.
Nu was ik weer aan het zoeken en las over Spectrum Noir Markers. Na enig onderzoek bleek dit, een voor mij, betaalbaar alternatief. Oke, Copic liefhebbers zullen het misschien niets vinden, maar wat ik er tot nu toe over gelezen heb is het toch voor mij een goede keus en een goed begin.
Nou heb ik gister een eerste deel besteld (de rest was helaas niet  op voorraad, dus daar wacht ik nog op) en ik kan bijna niet wachten dat ze binnen komen.
Ik hoop nog voor of in het weekend, zodat ik ermee aan de slag kan.
Ik ben ook nog volop aan het zoeken naar leuke (en goedkope) Magnolia stempels, maar er is zo veel keus en ik wil ze eigenlijk allemaal ;)
Maar goed... toch maar even een goede keuze maken en proberen geduldig af te wachten.

Dit weekend (zaterdag en zondag) is de Kerstshow van 't Haldert in Herkenbosch. Omdat ik heb meegeholpen aan het opbouwen ga ik hier nog heen met Peter. Het is beide dagen open van 10:00 uur tot 17:00 uur en vrij toegankelijk, dus hou je van bloemen, kerst, kunst en meer, kom dan ook gezellig een kijkje nemen!

Wordt weer vervolgd...

maandag 19 november 2012

Feest!

Gister hadden Peter en ik feest, we zijn alweer vijf jaar samen!
Omdat de feestdagen steeds dichterbij komen hadden we afgesproken geen gekke dingen te doen, maar helemaal niks doen is ook niet leuk, daarom had ik toch een klein kadootje.

Ik had een setje van mini flesjes massage olie ingepakt in papier, bedrukt met rode rozen, daarop een scrapkaart gemaakt die je hieronder kunt zien. Achterop nog een persoonlijk gedichtje en klaar was dit last minute project.

De gebruikte materialen had ik allemaal nog liggen en ik weet niet precies meer waar ze allemaal vandaan komen.



zaterdag 17 november 2012

Sinterklaas


Materialen: crèmekleurige basiskaart, drie soorten papier uit Vintage papierblokken van de Action, rood draadjespapier/stof van Leurs, kantrandje van de Hema, plaatje van Internet, postzegel is originele kinderzegel uit 1961.

Omdat Sinterklaas vandaag weer aan wal ging in mijn woonplaats, besloot ik om maar in het thema te blijven en deze Sinterklaas kaart met jullie te delen. Altijd maar alleen 3D kaarten maken gaat vervelen, dus ik wou een keer iets anders. Omdat ik de afbeelding zo mooi vond en omdat Sinterklaas vandaag weer in het land is  besloot ik daar maar iets mee te doen. Hierboven zie je dus het resultaat.

Vandaag ook wat geoefend met borduren op papier, resultaten zal ik delen in een later bericht. Zelf ook een "kadootje" ontvangen; mijn bestelde scrap-artikelen werden bezorgd door de postbode, en de gebruikte postzegel die ik speciaal voor deze kaart kocht via marktplaats.
Om twaalf  uur heb ik de intocht van de Goedheilig Man gevolgd op Nederland 3, terwijl ik zat te borduren op papier. In de namiddag moest ik zelf nog een pakketje weg brengen naar het postkantoor en kwam ik Bella's zus Cycel tegen. Dat was wel een leuke verrassing, want de laatste keer dat ik haar zag was ze nog een pup. Cycel is maar liefst 15 kilo zwaarder dan Bella! Wat uitdrukking betreft hebben ze toch wel iets van elkaar weg, maar Bella heeft toch meer dat hangwerk van een Mastino. Toen ik thuis kwam werd ik uitgebreid besnuffeld door Bella :)
Verder ben ik vanmiddag nog bezig geweest met een mini project voor Peter, ook daarover later meer. Een rustige zaterdag dus, met geen moeilijke klussen, maar lekker doen waar je zin in hebt.
Wordt vervolgd...

vrijdag 16 november 2012

Foto's

Gelijk maar even kijken of het lukt om jullie mijn honden te laten zien...

Eerst Boelie



 en Bella 



Nieuwe blog, nieuw begin

Beste lezers,
Omdat dit mijn eerste bericht is, zal ik mij even wat uitgebreider voorstellen en uitleggen wat mijn bedoeling is met deze blog.
Ik ben dus Esther, 31 lentes jong en ik woon samen met Peter in Midden Limburg. Ik ben geboren in Maastricht en zo'n tien jaar geleden verhuisd van het zuiden van Limburg, naar het Midden van Limburg. Dat was erg wennen in het begin. Gelukkig heb ik het naar mijn zin nu, al blijf ik toch nog steeds chauvinistisch als het gaat om "mien Mestreech".
Peter en ik zijn vijf jaar samen. Wij wonen hier niet alleen. Wij hebben twee honden; Boelie, een tienjarige Franse Bulldog dame en Bella een negenjarige dame die half Mastino/half Bordeauxdog is. Naast deze dames op leeftijd lopen hier drie katten rond; Zeddicus Z'ul Zorrander (ex-kater), Frodo (het zusje van Zeddje) en Gypsy. De eerste twee zijn beide tijgertjes en ruim twaalf-en-een-half jaar. Gypsy is een lapjespoes en kwam met Peter mee, zij is een jaar of zes. Tot slot nog een konijn op leeftijd, genaamd Meneer Konijn. Zijn exacte leeftijd weet ik niet, ik denk een jaar of zes. Meneer Konijn is een kruising dwerg-/leeuwkonijn.

De reden dat ik deze blog begonnen ben is omdat ik het leuk vind creatief bezig te zijn. Het meeste maak ik kaarten, maar ik doe ook scrappen, borduren, sieraden maken en alles wat  er verder in me opkomt. Omdat hobby's bij mij een beetje komen en gaan of op en af gaan, leek het me een goed idee om er een blog van te maken. Zodat ik geregeld iets nieuws kan plaatsen (misschien is de blog wel een beetje een stok achter de deur om mijn hobby's niet te laten versloffen). Bovendien lijkt het me leuk reacties te krijgen en ideeën uit te wisselen met andere mensen die dezelfde interesses delen.

Buiten mijn creatieve "uitspattingen" vind ik het leuk om te koken, geen culinaire liflafjes, maar gewoon lekker en puur eten. Ik ben altijd een moeilijke eter geweest, maar de laatste jaren ben ik steeds meer gaan uitproberen en gaan experimenteren; met goede resultaten! Misschien ook een leuk idee om daar wat van te delen via deze blog.

Ik moet wel nog even uitzoeken hoe alles werkt, maar dat zal wel goed komen.
Ondanks dat ik momenteel geen werk heb, ben ik altijd wel druk met van alles en nog wat. Ik doe mijn best om geregeld een nieuwe blog te plaatsen, dus kom gerust regelmatig terug.
Tot zover mijn voorstel ronde en mijn eerste bericht, wordt (snel) vervolgd.